Hellesnesevise meldinger

Thursday, April 27, 2006

Kalddusj

Statsminister Jens Stoltenberg var i Stortinget i går, for å svare på spørsmål. Blant spørsmålene var selvsagt eventuell støtte til Hamas-regjeringa i de sjølstyrte palestinske områdene på Vestbredden og Gaza. Dagfinn Høybråten og resten av (høyre)opposisjonen svingte seg opp. Høybråten var selvsagt veldig fornøyd med Støres linje, men nervøs for hva disse forferdelige SVerne sto for. Erna Solberg tok kaka med å hevde at Hallgeir Langeland kom med uttalelser "som grenser til antisemittisme".

Jens Stoltenberg sine svar, på vegne av regjeringa, må ha vært en kalddusj for påskeopprørerne i regjeringspartiene:
"Vi vil avvente spørsmålet om nye utbetalinger til vi ser hva slags politikk den nye Hamas-regjeringen faktisk gjennomfører. Vi støtter kravene som hele det internasjonale samfunnet har formulert, om at Hamas må avstå fra vold, anerkjenne staten Israel og respektere internasjonale avtaler"
Regjeringas linje står m.a.o. fast, ser det ut til: De vil gjerne støtte president Abbas, men ikke Hamas-regjeringa, med mindre Hamas endrer politikk. Det er en hyklerisk og usolidarisk politikk, og trist for alle palestinavenner.

Ellers kan NRK melde at Israel likevel ikke vil stille Ahmed Sa'adat (leder for PFLP) for retten for drapet på den israelske turistministeren Rehevim Zeevi, siden de ikke har beviser mot ham. Det er selvsagt gode nyheter, men gjør dermed innmarsjen i Jeriko tidligere i år ennå mer hårreisende. Israel invaderte med andre ord et 100% sjøstyrt palestinsk område for å bortføre en mann, på grunnlag av noe de selv ikke mener de kan dømme ham for! Men ikke tro at de dermed kommer til å innrømme at de har driti på draget, å nei, de regner fortsatt med at de kan få Sa'adat dømt, "for andre brot på tryggingslovene". For å si det slik: Om du leder et palestinsk parti og IKKE på et eller anna tidspunkt har brutt en av Israels rusenvis av "sikkerhetslover", vil jeg påstå at du har gjort en JÆVLA DÅRLIG JOBB...

Spørsmålet blir selvfølgelig: Vil Norge v/regjeringa nå kreve at Israel slipper Sa'adat fri? Han er jo faktisk lovlig valgt til det palestinske parlamentet...

1 Comments:

  • Gode ord Pål! Spre de!

    Bare ved et langsiktig PA-arbeid (Propaganda og Agitasjon), kan vi vriste hegemoniet fra høyresidas kalde knokkelhender!

    By Blogger Ronny K, at 11:04 AM  

Post a Comment

<< Home